Podden som fruktade solnedgången

En skräckfilmspodd med glimten i ögat. Vi pratar film i allmänhet och skräckfilm i synnerhet

Listen on:

  • Apple Podcasts
  • Podbean App
  • Spotify
  • Amazon Music
  • iHeartRadio
  • PlayerFM
  • Samsung
  • Podchaser

Episodes

Friday Jul 05, 2024

Vi tar oss an en remake av en remake som stjäl från Bergman och Östgötaslättens stora låtskatt. Följ med oss när vi pratar påtvingat strypsex, farsans porrtidningar, Emanuelle Vs Jan-Emanuel och givetvis Deodatos House at the edge of the park eller som vi halvitalienare säger La casa sperduta nel parco. Vi ses i nattens mörker.

Friday Jun 28, 2024

Sommaravsnitten fortsätter. Idag gästas vi av en lyssnare,  en långhårig herre vid namn Michael Von Horn och han älskar skådespelerskan Lee Remick och temat sorgbearbetning i skräckfilm. Vi pratar om det sena 70-talet och framförallt så pratar vi om filmen The Medusa Touch från 1978 med ingen mindre än Richard Burton och just Lee Remick i huvudrollerna. En annorlunda typ av skräckfilm. Vi ses i nattens mörker!
 
 

Friday Jun 14, 2024

Ett quiz i vampyrfilmens fotspår, skapat av Niclas Lindström. Han är tillbaka!
Surfa in på länken nedan och ta del av detta korsord. Ni spelar antingen från telefon, padda, dator eller i klassisk utskrivet format. Varmt lycka till!
https://crosswordlabs.com/embed/quiz-5-36

Friday Jun 07, 2024

Glad fredag vänner av skräck!Första avsnittet utan Niclas...hur hanteras detta? Jo vi ser en film som han givetvis avskyr, Cannibal Holocaust från 1980. Och vilka är VI då? ja det är något som avslöjas i avsnittet, häng på detta härliga avsnitt där djungelraffel står i centrum och Sir David Attenborough gör en schysst cameo. Vi ses i nattens mörker.

E83 - Scream 6 (2023)

Monday May 27, 2024

Monday May 27, 2024

Niclas lämnar in för sommaren, jag själv drabbas av stor förtida saknad och tar ut min vrede på denna uppföljare som denna dag är Scream 6.Fredrik Rosengren från Skräckfilmcirkeln lär slipa sina knivar efter denna sågning och vi får se om jag är vid liv när avsnittet väl släpps (annars vet ni vem mördaren är)I och med att vi tar lite halvt semester under sommaren så kommer avsnitten komma ut lite mer sporadiskt. Men frukta ej, för att ungefär som Affe skrev och sjöng efter att Palme blivit skjuten så vill även jag säga:
"När skynningstimmen tiger stillVill jag vara ett blossFör de som följer ossEn tidEtt ljus på deras stig"
Med dessa ord sagda så ses vi i nattens mörker.
 

E82 - Scream (2022)

Friday May 10, 2024

Friday May 10, 2024

För att en film ska bli en tia så måste den vara mer än en karbonkopia.Och hur ointressant kan man göra Meta, vi tvingas hellre förvärvsarbeta.Och kan du lista ut mördaren, vem är denne, vem? Det får ni reda på i vårt avsnitt om Scream fem.På med lurarna och bli hård i kalsongen, här är ett nytt avsnitt från oss i Podden Som Fruktade Solnedgången.

E81 - The First Omen (2024)

Friday May 03, 2024

Friday May 03, 2024

Vi ser en ganska ny film. The first Omen från 2024, vi hatar ju inte att prata om konspirationer inom kyrkan, satanism och kulter. Välkomna att hänga med på detta avsnitt. Då filmen är relativt ny så varnar vi här att det förekommer många spoilers. 

E80 - Thanksgiving (2023)

Friday Apr 26, 2024

Friday Apr 26, 2024

Vi ser Eli Roth's Thanksgiving från 2023. Vi leker Fuck, Mary, Kill och pratar om alldeles för långa filmer. 

E79 - Scream 4 (2011)

Friday Apr 19, 2024

Friday Apr 19, 2024

Vi fortsätter med film nummer fyra. Hela gänget är tillbaka, 11 år har gått, mycket har hänt både i Woodsboro och riktiga världen, men en sak är som vanligt, Ghostface är tillbaka. Ny teknik, nya offer, nya karaktärer och fortsatt skojande med meta i den sista filmen av Wes Craven. Vi ses i nattens mörker.

E78 - Barbarian (2022)

Friday Apr 12, 2024

Friday Apr 12, 2024

Filmer som överraskar en, det är bland det finaste vi har. Utan att spoila filmen i denna ruta för beskrivning så är detta en resa som tar många vändningar. Haka på denna mardrömsvistelse som handlar om ett dubbelbokat Airbnb. Vi ses i nattens mörker!

Image

Your Title

This is the description area. You can write an introduction or add anything you want to tell your audience. This can help potential listeners better understand and become interested in your podcast. Think about what will motivate them to hit the play button. What is your podcast about? What makes it unique? This is your chance to introduce your podcast and grab their attention.

Copyright 2022 All rights reserved.

Podcast Powered By Podbean

Version: 20240320